Modernizarea in raport cu penisul mai mic al barbatilor

Universitatea din Padova, Italia a analizat un esantion de 250 de voluntari care locuiesc intr-o zona foarte populata din oras si cu un alt grup de barbati care locuiesc intr-o zona care are aer mai putin poluat.

S-a constatat ca in ultimii ani dimensiunea medie a penisului a scazut cu 1,20 cm adica circa 11%. De ce? pentru ca atmosfera din zona poluata era contaminata cu perfluorocarbon. Acest poluant se mai numeste pe scurt PFC.
Se pare ca in urma expunerii indelungata la aceasta poluare, penisul barbatilor din zona poluata devine mai mic cu 11% si mai subtire cu 6% fata de penisul barbatilor din zona mai putin poluata.

De ce folosesc „zona mai putin poluata” ? pentru ca aproape nici un loc dupa paman nu mai este atat de „curat” din punct de vedere atmosferic.
Acest perfluorocarbon se afla in special in atmosfera si mai ales in cantitati mari in ambalajele produselor de fast-food si afecteaza in mod direct dereglarile hormonale ale tinerilor in special. Acest tip de poluare duce la infertilitate.

Modernizarea duce la un grad ridicat de poluare fara ca indivizii sa isi dea seama. Poate ca exista si o modernizare buna care protejeaza mediul inconjurator dar majoritatea acestora fac rau mediului.