Sfaturi cum sa mananci sanatos

Nu este impotant doar sa mananci chestii sanatoase, trebuie si sa le combini cum trebuie.

Dimineata pe stomacul gol trebuie neaparat sa bei un pahar de apa plata care este nu mai rece si nu mai cald decat temperatura din camera ta. Iar in acest pahar trebuie sa storci 2-3 felii de lamai.

Pentru o viata cat mai buna trebuie neaparat sa manci in aproximativ aceeasi ora ca zilele precendente! De ce ? corpul tau are memorie si daca il inveti la anumite ore el asa o sa functioneze, asa ca o sa isi progrmeze ardele intrele la care tu il inveti.

Micul dejun intre ora 6.00 si 9.00 – pranzul intre ora 12 .00 si 14.00 iar cina intre 18.00 si 20.00, daca ai un stil de viata altfel incearca sa postrezi un interval intre mese si un interval de la ultima masa pana la urmatoarea a doua zi.

Nu este indicat sa bei apa sau alte sucuri sau alte lichide in timpul mesei sau in urmatoarele 20-30 de minute, de ce ? sucurile gastrice se vor dilua daca oferi acea cantitate de substanta lichida. Este important ca mancarea sa se digere si nu sa se depuna grasimea.

Mananca lamaie cat mai multa ! De ce ? nu contine aproape deloc zahar si taie pofta de mancare.

Este o mare greseala pe care nu o stie multa lume, nu consuma fuctele pe post de desert, procesul de digestie este impiedicat de acest elemente.

Mananca incet, mesteca bine, ca la fiecare inghititura stai 10 secunde pentru o mai buna masticatie!

Cel mai important ! Nu combina prea multe elemente la o masa! Elimina zaharul si produsele fainoase care nu aduc nici un raport energetic benefic corpului tau !