Ce stii despre fructe?

De ce reprezinta fructele cea mai importanta parte a unei diete sanatoase? pentru ca ele contin foarte multe vitamine si minerale necesare dezvoltarii corpului si a mentinerii sanatatii. Ele contin cei mai multi antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii si te protejeaza de diferite boli.

Eu va fac un top 5 ale celor mai sanatoase fructe din lume pe care este foarte bine si important sa le consum zilnic sau macar de 3 ori pe saptamana.

Murele sunt pe primul loc in top si sunt cea mai bogata sursa de fibre de cea mai buna calitate. Mancand aceste fructe riscul imbolnavirii asupra inimii scade si previne chiar si cea mai de temut boala, cancerul.

Pe locul doi stiu foarte bine ca bananele se claseaza aici si sunt foarte bogate in potasiu, acid folic si vitamina b6. Acidul folic iti este foarte benefic creierului si acest fruct ajuta la scaderea presiunii arteriale. Pentru ca unii dintre noi suntem nervosi trebuie sa consumam regulat aceste fructe.

Pe locul 3 avem merele. Acestea lupta impotriva cancerului, diabetului si tine sub control astmul. Mancand mere iti poti curata dintii in cazul in care nu ai periuta la tine.

Pe locul 4 avem ciresele iar pe locul 5 avem strugurii.

Consumul de fructe este important pentru mentinerea sanatatii tale.